BouMatic styrker sin globale markedsposition med opkøbet af SAC Group

Madison, USA og Kolding, DK – 18. oktober 2021 

BouMatic, en innovativ producent af malkeudstyr med globalt hovedsæde i Madison, Wisconsin, er glad for at kunne annoncere købet af SAC Group. SAC, med hovedsæde i Kolding, Danmark, er en velrenommeret fuldlineproducent af komplette malkesystemer til køer, får og geder. SAC vil fremover operere som et fuldt ejet datterselskab af BouMatic. Opkøbet er endnu et skridt i BouMatics målsætning om at tilbyde løsninger inden for moderne malkeudstyr til mælkeproducenter over hele verden.

 

Fælles styrker

”Vi er glade for at gå sammen med SAC. Dette partnerskab bringer hidtil usete muligheder i overensstemmelse med vores strategi om at vokse globalt og udvide vores muligheder for at samarbejde med mælkeproducenter over hele verden. Vi vil også kunne supplere hinanden på flere andre områder, f.eks. i form af et stærkere produktsortiment og fremadrettet produktudvikling”, siger Carsten Nielsen, General Manager for BouMatic Europe. BouMatic og SAC er familieejede virksomheder, der begge har en stærk baggrund inden for malkekompetence, hvor de har været aktive i mere end 85 år. ”Vi har mange nøgleværdier til fælles, såsom vores fokus på mælkekvalitet, bæredygtighed, dyrevelfærd samt mælkeproducentens indtjening. Denne kombination gør det muligt for de to erfarne virksomheder at alliere sig, og blive den mest pålidelige partner i branchen.”

SAC Group-indehaver og 3. generation i virksomheden, Steen A. Christensen, stiller sig positivt til handelen og udtaler: “Vi er glade for at have indgået aftale med BouMatic om den fortsatte drift af virksomheden. BouMatic er en meget seriøs, kompetent og global spiller i landbrugssektoren. Det har været vigtigt for mig, at virksomhederne blev overdraget til en ny ejer, som vil fortsætte med at drive virksomhed med de stolte traditioner og værdier, som gruppen er bygget op på, og som har været virksomhedens fundament, siden min bedstefar startede den op i 1938.”

SAC, Malkeekspertise siden 1938

SAC blev grundlagt i 1938 af Svend Aage Christensen, og producerer både traditionelle og automatiske robotmalkesystemer. Udstyret er kendetegnet ved brugervenlighed, ergonomi for malkeren, nem vedligeholdelse, og at alle løsninger, som en selvfølge, er designet med størst mulig hensyntagen til dyrenes velfærd. SAC driver også den Holland-baserede virksomhed, Hokofarm Group, der udvikler datadreven malknings- og fodringsteknologi. Denne virksomhed vil være en værdifuld tilføjelse til BouMatic. Udover hovedkvarteret i Danmark og Hokofarm Group i Holland, har SAC datterselskaber i Rusland og Frankrig.

Fremtidigt salg, kundeservice og support

SAC varemærket og dets produkter vil fortsætte efter overtagelsen, hvor SACs professionelle internationale netværk på næsten 100 forhandlere, primært i Europa og Rusland, stadig vil sælge og servicere SAC-produkter og -anlæg. Dette betyder, at både BouMatic- og SAC-kunder fortsat kan regne med service, levering og support til begge mærkers produkter. I de kommende år forventer vi, at ​​BouMatic og SAC i fællesskab vil skabe effektiviseringer og optimerede løsninger til glæde for vores kunder såvel som samarbejdspartnere verden over.

# # #

Om BouMatic

BouMatic Group er en af de førende globale producenter af malkeudstyr og -robotter med mere end 400 ansatte fordelt på seks lokationer. Virksomheden har hovedkontor i Madison Wisconsin og derudover datterselskaber i Houston, Texas (USA); Skjern, Danmark; Emmeloord, Holland; Remicourt, Belgien; Massy, ​​Frankrig og Kempten, Tyskland. BouMatics produktsortiment strækker sig over elektronisk identifikation af koen, en lang række malkesystemer og -stalde, management- og automatiseringssystemer, mælkekøling og -tanke, hygiejne på gården, samt rengøringsteknologi til malkeanlæg og udmugning samt gyllehåndtering. BouMatics produkter markedsføres i øjeblikket i mere end 45 lande verden over. For mere information, besøg vores hjemmeside: www.boumatic.com.

Opkøbet af SAC Group er et klart strategisk tiltag for BouMatic, der vil gøre det muligt for den nye konstellation i fællesskab at vokse som en af ​​de få globale komplette leverandører af udstyr til mælkeproducenter.

Fremadrettet overvejer BouMatic Group yderligere opkøb, der vil styrke virksomhedens position, forbedre produktpaletten, og introducere innovative løsninger til malkeindustrien.